2013. január 15., kedd

Próbáljuk kihagyni a mesterséges édesítőszereket

Pár dolog ami az ásványvíz mellett illetve a mindenféle adalékanyag ellen szól .


Az aszpartám az egyik legveszélyesebb étel adalékanyag.Több étel-gyártó szándékosan félrevezetésként ilyen álnevekkel tünteti fel mint például: "természetes ízesítő", "fűszerek", "élesztõ kivonat", "szója fehérje kivonat", "textured protein" stb. De a káros adalékanyagok sorát lehetne tovább folytatni a Saccharin-nal.

Az
aszpartám mellékhatásairól szóló jelentések teszik ki. Ezekben többek között szerepel fejfájás, hányinger, hasi fájdalmak, kiütések, fáradtság, alvás-zavar, látás-, hallás-zavar, izgágaság, depresszió, mellkasi bántalmak (szív zavarok, légzési nehézségek), memória-zavar...Jelentések vannak az elhízásra is, amit egy agyi stimulációs folyamat vált ki, tehát az aszpartám, mint reklámozott karcsúsítószer, nemhogy nem az, de pont az ellenkezőjére késztet. Most joggal kérdezheti , akkor most mégiscsak a cukor ? Nem erről szó sincs , hogy miért?
A cukor az emésztés során erjesztő hatású, amikor is ecetsav, szénsav és alkohol keletkezik. Az ecetsav, de főleg az alkohol nagyon erős romboló hatású a bél membránjaira. Az alkohol még a vesét is roncsolja, kihatással van az idegrendszerre. A cukor-fogyasztás savasító hatást vált ki, ennek ellensúlyozására a testben már meglévő ásványi anyagokat kell a szervezetnek előszednie hogy kiigazítsa a pH egyensúlyt. Például nátriumot, káliumot, magnéziumot, kalciumot.

Rendszeres cukor-fogyasztásnál a test kénytelen például a hiányzó kalciumot már a saját csontjaiból is előszedni, ezzel csontritkulást okozva és súlyosbítva a fogszuvasodást, amit eredetileg a cukor erős savassága váltott ki.
Ha szüksége támad édességre, akkor fogyasszon szezonális gyümölcsöket, édesítésre használható a hőhatás nélkül kivont méz.
Ha további édességre vágyna, akkor fogyasszon datolyát, mazsolát, szárított fügét.

Csokoládé helyett fogyasszon carob porból készített édesítetlen "csoki"-t, ami szinte ugyanolyan ízű, színű és nem káros.

Carob porból készített termékeket általában a DM üzletekben avagy a Rossmann üzletekben érdemes venni ,de természetesen 1-2 másik üzletben főleg bioboltokban lehet kapni.
Amennyiben szeretjük az olajos magvakat , akkor ne hagyjuk őket huzamosabb ideig elől , ha lehet akkor azonnal fogyasszuk el őket . Az olajos magvak egy idő után etanolt termelnek az erjedés következtében . 
Nem rég láttam egy dokumentumfilmet melyben arra kerestek választ, hogy a mókusok miért produkálnak néha részeg , bódult állapotot. Nos a válasz ez volt a mogyoró melyet a földön találtak elkezdett erjedni emiatt szegény mókusok igencsak estek keltek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése